Terug naar alle evenementen

Startende Psychologen Symposium NIP

Symposium Startende Psychologen: DURF! verder te kijken

Graag nodigen we je uit voor het jaarlijkse symposium van de sectie Startende Psychologen op 22 april 2017. Met trost presenteren we het thema van het symposium: ‘DURF – Verder te kijken’.

NIP-Vendl-workshop-provocatief

Als startende psycholoog is soms heel wat lef nodig. De arbeidsmarkt is tegenwoordig constant in beweging: vaste contracten zijn niet meer van deze tijd en het is gebruikelijk om meerdere korte contacten te hebben bij verschillende werkgevers. Elke keer moet je jezelf opnieuw op de kaart zetten. Daarnaast is er ook meer lef in het beroepsveld nodig. Durf jij verandering aan te brengen binnen organisaties? Of moeilijke onderwerpen aan te kaarten bij de cliënt? En dan niet te vergeten; jij als persoon. In sommige situaties is er lef is nodig om jezelf te zijn en te laten zien. Laat jij jezelf altijd zien, of ben je weleens bang om een bepaald deel van jezelf te tonen? Zijn er bepaalde groepen voor wie het makkelijker of moeilijker is om jezelf zijn?

Ook al zijn er ontzettend veel richtingen in de psychologie, sommige onderwerpen komen bij alle starters overeen: tijdens je eerste baan is het belangrijk om te laten zien wat je in huis hebt. Je bent onzeker en moet nog veel leren, maar je hebt een academische opleiding op zak waar je veel kennis hebt opgedaan en kritisch hebt leren denken. Durf te tonen wie jij bent als psycholoog en waarom jij nou anders bent dan al die anderen. Dat jij verder durft te kijken, anders durft te zijn, durft te veranderen en risico’s durft te nemen. Tijdens twee inspirerende plenaire lezingen, twee interessante en leerzame workshops naar keuze en de informatiemarkt komen deze onderwerpen aan de orde.

Tijdens het symposium wordt iedereen uitgenodigd om twee van de volgende workshops te volgen:

Workshop 1: een van onze sprekers is Adelka Vendl.
Zij zal ons meer gaan vertellen over provocatief coachen: een manier van coaching gericht op grenzen verkennen en progressie maken. Het doel van provocatief coachen is om tegengas uit te lokken. Deze dan in de goede richting te buigen, zodat er kracht ontstaat bij de cliënt om het probleem zelf aan te pakken, óf te accepteren. Dat betekent ‘action learning’: gelijk in de coachkamer werken aan je gedrag. Snel resultaat op een leuke manier!

NIP-adelka-vendl.png
 
Eerdere gebeurtenis: 17 april
FEESTELIJKE OPENING NIEUWE LOCATIE UNLP!